Vattenflaskor på bord att dricka ur i värmeböljan. Kryddväxter i bakgrunden.

Värmeböljan sommaren 2018

Hur har ni det i värmeböljan? Snart är vi inne på vår tredje månad med sol, bad och värme. Det började redan i början av maj och i morgon är det augusti. Jag är glad att jag bokat utbildning på SKV i morgon för jag vet inte annars hur jag skulle få något gjort. Där om nånstans ska det väl finnas AC. Kvällarna blir sena för det är då jag kommer igång att jobba. Och så vill jag titta på nån serie eller njuta lite av svalkan på balkongen. Dagarna börjar bli ganska svåra att bemästra. Men jag är tacksam att jag bor som jag gör och försöker tänka att det finns de som har det värre. Som inte finner svalka någonstans.

Detta trodde vi inte i våras. Att det skulle bli den här värmeböljan. Snön låg kvar sent och jag minns att jag knappt hann använda några vårskor förrän det plötsligt var sommar. Eleverna på Hotell- och Restaurangskolan sprang ner och badade i Rålis på sina håltimmar och kom till lektionerna iklädda handdukar och saronger. Ganska roligt kan jag tycka som inte undervisade dem. Vi får se hur det blir här om ett par veckor när vi drar igång igen.

Börjat jobba, värmeböljan till trots

Jag har hur som helst dragit igång mitt eget. Berger Utbildning & Handledning. Egentligen hade jag bara två och en halv veckas semester helt utan jobb. Men desto fler där jag kan flexa. Och så nu, några dagar på Väddö när jag kunde koppla av och njuta av lantluft. Men vännen jag hälsade på är också pedagog så det blev en del jobbsnack, men bara så pass att jag blev inspirerad och taggad att börja jobba.

Det som är mindre roligt är att sätta igång med all administration. Nu måste jag verkligen ta tag i det där med bokföring och momsregistrering, preliminärskatt och allt som hör företagandet till. Jag sköt på det i början på juli. Banken och Skatteverket ringde, Bokföringsfirman ringde. Alla ringde och undrade om vi skulle skjuta på våra skype- och telefonmöten. Jag undrar om inte de också var trötta av värmen och behövde semester. Men nån gång måste det göras allt detta och det hade jag tänkt göra första veckan i augusti. Men tror ni jag anade den här värmeböljan då?

När jag får min fläkt

I slutet av veckan kommer fläkten jag beställt. Gissa om jag ser fram emot det. Allt ska ske när fläkten kommer. Då ska jag börja tänka. Då ska jag ringa alla, då ska jag fungera som en normal människa. Oj vad jag kommer att få mycket gjort. Massor av inspiraion och ny energi. Jag har varit nere och simmat i viken idag. Vattentemperaturen har sjunkit ett par grader men börjar stiga igen. Kanske är det 23 idag. I kväll ska jag försöka mig på en cykeltur i stan med en kär vän. Kanske till och med ett glas rosé på nån skuggig uteservering.

Men nu är det jobb som väntar och det är bara att försöka skriva en lista. Ett par kunder från i våras har åter hört av sig. Vi drar igång med våra samarbeten i nästa vecka. Nya kunder knackar på dörren. Igår skickade jag iväg en offert. Än är det inte helt fullbokat men jag känner mig hoppfull. Vattenflaskan och glaset står här bredvid mig. Jag ställer in nytt vatten i kylen varje natt så jag får det riktigt isande kallt. Glöm inte att dricka i värmeböljan. Sköt om er och njut så mycket ni bara kan.

 

Balkongbilder 

>>Kontakt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: