Webbdesign med Richard

Webbdesign med Richard mitt i juli visade sig vara ett toppenbra beslut. Jag har länge varit sugen på att lära mig göra webb sidor, sökoptimera och lära mig hantverket på riktigt. Av någon anledning har jag inte tillåtit mig det tidigare utan ansåg det inte vara legitimt med webbdesign för min del. Inte förrän jag startade mitt företag.

Jag har bloggat privat i flera år. Under en period var jag så pass seriös med bloggandet att jag hade sponsorer och tjänade pengar på bloggen. Det var inga stora summor men det hände att jag fick ett par, tre tusen vissa månader. Men det är roligare med web design för i detta ingår så mycket. Det är kreativt och rejält med pillgöra.

Webbdesign en ny fas i mitt liv

I höstas började jag blogga i jobbet och la min privata blogg lite åt sidan. Den hanns inte mer och dessutom kände jag mig ganska färdig med den. Många har uttryckt saknad men det blev för mycket av en envägskommunikation. Människor läste inläggen eller åtminstone besökte de bloggen dagligen. Men när jag började arbeta som heltidsanställd konsult hann jag inte med helt enkelt. Då bestämde jag mig för att börja blogga om jobbet.

Men nu har alltså en helt ny fas i livet inträtt. Som företagare med egen hemsida är det dags att ägna sig åt webbdesign. Både på det yrkesmässiga planet men kanske framförallt för att det är så roligt. Jag är ledig en vecka till innan semestern är slut och kommer att hinna sitta och fördjupa mig i det jag lärt mig. Fixa och trixa, fila och ändra. Så bli inte förvånad om websidan ständigt uppdateras.

Webbdesign på semestern

Att gå kurs såhär på semestern var verkligen perfekt. Det händer att jag åker i väg på kurs sommartid men oftast har det blivit akvarellmålning. Därför tänkte jag först att det var ett lite udda val att gå kurs mitt i stan och sitta i en datasal sommartid. På semestern vill en ju vara ute och få sol och uppleva nya miljöer och då brukar måleri vara perfekt.

Men den här sommaren är jag konstigt nog lite mätt på sol och bad. Jag badar varje dag och tänker inte sluta med det, men jag blir understimulerad om jag inte också får göra saker. Så att få grotta ner sig i det jag tycker är riktigt roligt i ett svalt rum och med en stor och härlig skärm framför sig var lite av en dröm.

Mediakurser

Så det här var nog inte den sista kursen jag gick hos Mediakurser. Vill du gå en mediakurs kan jag varmt rekommendera dem (jag är inte sponsrad). Jag vill lära mig både film och media, Photoshop och Google Adwords. Kanske kan jag till och med gå en utbildning i animering.

För livet har inga begränsningar. Det mesta handlar om prioriteringar. Det gäller att fundera på vad en vill och vad en har för behov. Jag behöver få energi efter en lång och slitsam vår. Idag är jag ganska glad att jag inte la pengarna på en resa till Medelhavet nu i sommar. Den väntar i höst i stället och jag är tacksam att jag nu får syssla med det jag verkligen gillar, nämligen webbdesign och WordPress.

 

Berger sitter vid datorn och lär sig webbdesign.

> Mer om mig 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: